Gemma Coma-Alabert

Mezzosoprano

Gemma Coma-Alabert, aclamada mezzosoprano, captiva amb la seva veu versàtil i emotiva. Amb una trajectòria que abasta òpera, cantates i repertori contemporani, la seva interpretació magistral i profunda emociona a audiències a tot el món, establint-la com una figura destacada al panorama musical internacional.

Gemma Coma-Alabert - Mezzosoprano

Biografia

Nascuda a Girona, Gemma Coma-Alabert va obtenir el primer premi al Conservatori Nacional de París i va continuar el seu perfeccionament a la Guildhall School of Music de Londres i després a l’Òpera Estudi a l’Òpera Nacional de Lió.

Ha actuat a l’Aspen Opera Theater (EUA) com Medea a Giasone de Cavalli dirigida per Harry Bicket, del qual el New York Times va dir: “Gemma Coma-Alabert, una mezzo-soprano Spitfire, va fer un treball refinat com a Medea, tant en el to vocal com en la caracterització.” Va tornar a Aspen com a artista convidada per a un recital de cançons espanyoles amb la guitarrista Sharon Isbin, i va fer el seu debut a Nova York a la 92nd Street Y, també amb la Sra. Isbin.

El seu repertori inclou papers com Carmen, Ottavia (Poppea), Cherubino (Le Nozze di Figaro), Dorabella (Cosi fan tutte), Rosina (El barber de Sevilla), Isaura (Tancredi), Zulma (l’Italiana in Algerie), Cloe (l’Arbore de Diana), Teresa (La Sonnambula), Rossweisse (Walküre), Flora (La Traviata), Nicklausse / Muse (Les Contes d’Hoffmann), Suzuki (Madama Butterfly), Abadessa (Suor Angelica), Mrs. Herring (Albert Herring) i Selysette (Ariane et Barbe-bleue). Ha cantat al Liceu de Barcelona, Palau de les Arts de València, Òpera de Bilbao, Òpera d’Oviedo, Òpera de Catalunya/Òpera de Sabadell, Opéra National de Montpellier, Théâtre des Champs Elysées de París, Teatro Real de Madrid, etc.

El seu recent repertori vocal simfònic s’estén des de la Novena Simfonia de Beethoven fins a Schumann Szenen aus Goethes Faust, Pau Casals “El Pessebre”, Manuel de Falla L’Atlàntida (Reina Pirene) i de Mahler Simfonia núm. 8 (Alt 1) fins a Granados’ Dante (versió en CD de Naxos). Ha cantat amb orquestres com l’Orquestra Nacional de Montpeller, Orquestra del Liceu de Barcelona, així com l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

Ha treballat amb directors com Ivor Bolton, Harry Bicket, Fabio Biondi, Ottavio Dantone, Stéphane Denève, Pablo Gonzáles, Lawrence Foster, Jean-Claude Malgoire, Andrea Marcon, Zubin Mehta, Josep Pons, Arthur Post, Antoni Ros Marbà, i directors d’escena com Peter Brook, Massimo Gasparón, Claus Guth, Moshe Leiser i Patrice Caurier, Marc Arturo Marelli, Francisco Negrín, Laurent Pelly, Emilio Sagi, Krzysztof Warlikowski i Barrie Kosky.

Estrenes recents inclouen l’Opus Art DVD d’Ariane et Barbe-bleue del Liceu de Barcelona i l’enregistrament del Requiem de Bottesini amb la London Philharmonic per Naxos. Al 2014 va gravar Dante de Granados amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona amb la discogràfica Naxos.